Сурфање камп Порто

Дали ве привлекува идејата за лизгање по брановите, но сте загрижени за трошоците за опремата за сурфање? Ако е така, не дозволувајте тоа да ве спречи. Сурфањето е разумно евтина активност, а штом ја имате целата потребна опрема, се што треба да направите е да отидете на море и да се забавувате. Бидејќи сурфањето бара некои основни елементи слични на другите спортови кои ја прават оваа активност многу поцелосна и попријатна. Одвојте простор во вашиот куфер за да донесете многу додатоци и опрема потребни за вежбање на овој спорт. Ќе дознаете за списоците на задолжителна опрема за сурфање преку овој пост:

Сурфање 

Неколку работи треба да се споменат кога сакате да дознаете за списокот со опрема за сурфање. Но, првото место секогаш оди на даската за сурфање и сите ќе се согласат со тоа. Постојат многу различни видови на даски за сурфање. Даски, долги, забавни штици, рибни даски итн., се некои категории на даски за сурфање. За да го изберете најдобриот за вас, треба да побарате водство од некој во продавница за сурфање. Професионалните тренери од камп за сурфање Порто може да ви помогне да ја изберете вистинската даска за сурфање. Ако почнувате, се претпочита поголема табла. Дополнително се препорачува за почетници даска од пена. Кога првично ќе почнете да учите, ќе биде малку понежно кон вашето тело кога ќе паднете.

Перки 

Следниот чекор по изборот на даската за сурфање што ќе ја користите за фаќање бранови е да купите перки за сурфање за да ги подобрите перформансите на даската. Потребни се перки за сурфање. Перките за сурфање функционираат слично како и тркалата на вашата даска за сурфање, обезбедувајќи поголем погон и стабилност за подобрени перформанси. Големината на перката ќе влијае на вашите перформанси. Поголемата перка обично има поголемо задржување и нуди многу контрола при поголемото сурфање. Спротивно на тоа, помалата перка ќе биде попростлива и пофлексибилна, но ќе се откажете од многу сила и управување при поголемото сурфање. Деновиве најчести се распоредите со една перка, двоперка, потиснувач, четири и пет перки.

Повод 

Поводникот, исто така познат како „пронаоѓач“ и „амарадера“ на Канарските острови, е уште еден клучен дел од опремата за сурфање. Даската на сурферот е прицврстена за нив со јаже. Нема да ја изгубите таблата секогаш кога ќе пристигне бран ако го направите на овој начин. Меѓутоа, главната цел на поводникот е да ве заштити. Вашата безбедност може да биде сериозно загрозена ако ја изгубите таблата. Вашиот „спас“ е вашиот поводник. Кога ќе се кренете да сурфате, поводникот се прицврстува на глуждот на ногата што ја ставате зад вас.

Восок за сурфање

Во Португалија можете да го најдете најдоброто Камп за сурфање во Порто бидејќи Португалија е позната по плажите и сурфањето. Не заборавајте да го додадете восокот за сурфање на листата. Ќе ви треба и восок од даска за сурфање ако вашата даска за сурфање нема влечна подлога. Како работи? Тоа ве спречува да се лизнете од даската за сурфање, барем. Кога ќе го нанесете онаму каде што треба да ви бидат стапалата, тоа ви дава дополнителна текстура на даска за сурфање. Сите изгледаат добро кога ставаат восок на даската за сурфање, што е прилично евтино. Тоа е таа икона слика на сурфер што е толку одлична.

Wetsuit 

Ќе ви треба убав мокар ако планирате да сурфате на значително пониски температури. Оваа повеќенаменска подводна облека обезбедува поголема топлина за да можете да сурфате во студената вода во текот на зимата подолг период. Wetsuits доаѓаат во три различни сорти. Shorty ги покрива бутовите и има кратки ракави и пролетно одело, наизменично меѓу полни ракави и кратки нозе. А целосниот костум, познат и како пароброд, има долги ракави, полни нозе, а понекогаш дури и качулка.

Заштитник за осип и тампони за сурфање 

Заштитник за осип може да се носи ако носењето мокарно одело го иритира сурферот. Помеѓу телото и мокарниот костум, овој штитник може да се носи. Rash Guard ве штити од сончевото сонце и други надразнувачи. Дополнително, сурферите кои носат чепчиња за уши се заштитени од егзостоза. Тоа е состојба во која коската што го опкружува ушниот канал расте поради изложеност на студени ветрови и вода. Кога сурферите ќе достигнат 30-ти, тие доживуваат повеќе случаи на увото на сурферот.

Крајна линија: 

Затоа, точките нагласени погоре се списоците на задолжителна опрема за сурфање. Време е да се фатите за работа, да се фатите за даска за сурфање и да уживате во брановите по краток преглед на сета потребна опрема за сурфање за која треба да знаете.