Колачиња

Колачиња Естела сурф и хостел

За да дознаете што се колачиња и како се користат на нашите сајтови, ве молиме прочитајте ја политиката за колачиња. Ако сакате да ги оневозможите колачињата на овој уред, прочитајте ги информациите за „Како да управувате со колачињата“. Ако изберете да го деактивирате, некои делови од нашата страница може да не функционираат правилно.

Колачињата се користат на нашата страница estelasurfhostel.com да ги подобрите перформансите и вашето корисничко искуство.

Што се колачиња

Колачињата се мали текстуални датотеки што веб-локацијата, кога корисникот ја посетува, ги става на вашиот компјутер или мобилен уред преку вашиот прелистувач. Поставувањето колачиња ќе и помогне на страницата да го препознае вашиот уред следниот пат кога ќе го посетите, задржувајќи ги само информациите поврзани со вашите преференции, не вклучувајќи ги како такви вашите лични податоци.

За што служат колачињата

Колачињата се користат за да помогнат во одредувањето на корисноста, интересот и бројот на употреба на веб-локациите, овозможувајќи побрза и поефикасна навигација со елиминирање на потребата од постојано внесување на истите информации.

Какви колачиња користиме

Строго неопходни колачиња: Дозволете им на корисниците да ја прелистуваат страницата и да ги користат нејзините апликации, како и да пристапат до безбедни области на страницата. Без овие колачиња, услугите што сте ги побарале не може да се обезбедат.

Аналитички колачиња: Се користат за креирање и анализа на статистика со цел да се подобри функционирањето на секоја локација.

Колачиња за функционалност: Зачувајте ги преференциите на корисникот во врска со користењето на страницата, за да не е неопходно да се реконфигурира страницата секогаш кога ќе ја посетите. Тие избегнуваат, на пример, да внесуваат кориснички имиња секој пат кога ќе пристапите на страницата.

Колачиња од трети лица: Го мери успехот на апликациите и ефективноста на рекламирањето од трета страна.

Рекламирање на колачиња: Тие таргетираат рекламирање според интересите на секој корисник, ограничувајќи го бројот на пати кога гледаат реклама, помагајќи да се измери ефективноста на рекламирањето и успехот на организацијата на веб-страницата.

Овие типови на колачиња кои се користат може да бидат:

Трајни колачиња: Тоа се оние што се складираат на ниво на прелистувач на опрема за пристап, како што се компјутери, паметни телефони и таблети, и се користат секогаш кога се прави нова посета на некоја од нашите страници. Како по правило, тие се користат за насочување на навигацијата кон интересите на корисникот.

Колачиња за сесија: Ова се таканаречените привремени колачиња кои остануваат во датотеката со колачиња на прелистувачот додека не ја напуштите страницата. Информациите добиени од овие колачиња служат за анализа на обрасците на веб-сообраќајот, што ни овозможува да ги идентификуваме проблемите и да обезбедиме подобро искуство за прелистување за корисникот.

Како да управувате со колачиња

Сите прелистувачи му дозволуваат на корисникот да прифаќа, одбие или брише колачиња, преку поставките на нивниот прелистувач.

Имајте предвид дека со оневозможување на колачињата, некои услуги може да не функционираат правилно, делумно или дури целосно да влијае на навигацијата на нашите сајтови.

Internet Explorer

 1. Кликнете на менито „Tools“ и изберете ја опцијата „Internet Options“;
 2. Изберете го табулаторот „Приватност“;
 3. Поместете ја лентата на врвот, каде што ќе се појави „Блокирај ги сите колачиња“.

http://windows.microsoft.com/pt-PT/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Mozilla Firefox

 1. Кликнете на менито „Алатки“;
 2. Изберете „Опции“;
 3. Кликнете на иконата „Приватност“ во горниот панел;
 4. Во делот „Колачиња“, оневозможете ја опцијата „Прифати колачиња од сајтови“;
 5. Кликнете на „OK“ за да ги зачувате промените и затворете.

http://support.mozilla.org/pt-PT/kb/Activar%20e%20Desactivar%20cookies?redirectlocale=en-US&redirectslug=Enabling+and+disabling+cookies

Google Chrome

 1. Кликнете на „Прилагоди и контролирај го Google Chrome;
 2. Изберете ја опцијата „Алатки“;
 3. Кликнете на „Исчисти податоци од прелистување“;
 4. Во полето за избор, „Исчисти ги следните ставки од:“ изберете ја опцијата „секогаш“;
 5. Изберете ги првите 4 опции и кликнете „Исчисти податоци од прелистување“.

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pt&answer=95647&topic=14666&ctx=topic

сафари

 1. Кликнете на „Уреди“;
 2. Изберете „Преференции“;
 3. Во горниот панел, изберете ја иконата „Безбедност“;
 4. Во делот „Прифати колачиња“, изберете „Никогаш.

http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pt_PT

Сè за колачиња - allaboutcookies.org

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
Потврдено од Monster Insights