Училиште за сурфање во Порто

Сурфањето е одличен спорт, и физички и психички. Почетниците не се единствените кои прават грешки при сурфањето. При полетувањето, професионалците се спуштија додека не го разгледаа наклонот на бранот. Сурферите често го губат фокусот додека возат бранови и се бришат, не забележувајќи дека втор бран брзо се приближува зад нив, проследен со трет бран. Повеќето искусни сурфери ги откриле своите почетнички грешки откако поминале часови во вода. Сурферот стекнува искуство преку обиди и грешки. Ајде да разговараме за некои вообичаени грешки на почетниците:

Не успева да се загрее или истегне 

Повеќето луѓе ја доживеале околноста кога пристигнувате на плажа и веднаш станувате нетрпеливи да влезете во морето поради добрите бранови и идеалната големина на бранот за вашата способност за сурфање. Тоа е разбирливо, но мора да избегнете страв или оштетување во најлошата ситуација. Значи, од клучно значење е да се загреете и да се истегнете пред да фатите какви било бранови. Првата лекција што би ја научиле во Училиште за сурфање во Порто е за важноста на загревањето пред сурфање. Ризикувате значителни повреди ако не се загревате пред тежок спорт како сурфањето. Не го занемарувајте, а загревањето и истегнувањето направете го правилно.

Погрешен избор на табла

Импулсот да се вози на погрешна табла е грешка што често ја прават почетниците и средните сурфери. Точно е да се каже дека сурферите често се обидуваат да се возат на даски кои се премногу мали за нивното ниво на вештина. Можеби гледаат како професионални сурфери користат кратки табли и веруваат дека добивањето на слична табла ќе им даде слични вештини. Сите нови сурфери го започнуваат својот тренинг користејќи долги даски. Преминот кон правилна долга табла се случува откако сурферот ќе го совлада да се појави, да весла и да јава низ линијата. Само откако ќе ја усовршат нивната способност за вртење и производство на брзина, сурферот треба да почне да ја намалува својата табла. Сурферот треба да вози даска со средна должина по долга даска, а потоа риба или шумски шумски.

Влечење на таблата

Од претходната точка, можеби ќе ја разберете важноста на даска за сурфање. Покрај тоа што оставате впечаток дека сте неискусни, влечењето на даската по песок може да и наштети. Малите камења ќе го изгребат носот или опашката на штицата ако тие делови ја влечат во песок. Не е кул да се повлечете на бродот, особено ако изнајмувате. Како да носите книга или скејтборд, држете ја даската под раката. Побарајте помош од пријател ако даската е премногу тешка за да ја имате сами и можете да ги носите вашите даски одеднаш.

Не е правилно поставено 

Сурферите мора да се постават правилно за да спречат бисерирање на нивните даски и лопатки. Ќе се создаде влечење, а вашата брзина на веслање ќе биде премногу бавна ако премногу се навалите на даската за сурфање. Од друга страна, ако се наведнувате премногу напред додека стоите на даската за сурфање, ќе се заглавите. Секоја даска за сурфање е единствена од другите. Идеалната техника за лоцирање на „слаткото место“, како што се однесуваат на сурферите, е да го поставите вашето тело така што вашата даска за сурфање да биде на ниво со водата. Можеби ќе биде потребно малку вежбање, но ако се справите со тоа, можете поефикасно да веслате. И избегнувајте да внесувате многу солена вода во секоја ноздра кога нуркате со носот.

Погрешно место за сурфање

Поради културата, сурфањето и вината, Португалија блеска како популарна земја во светот. Можете да се придружите на а камп за сурфање Португалија да го пронајдете вистинското место за сурфање. За најдобра можност за фаќање бранови додека останувате безбедни, инструкторот ќе одреди каде да одите кога ќе тренирате за сурфање. Што правите кога излегувате без учител? Бидејќи на сурферите почетници често им недостасуваат потребните вештини, мора да можете сами да ги прочитате условите. Направете го вашето истражување и има еден тон написи и филмови на интернет кои можат да ве научат на вештините што ви се потребни.

Навивајќи го: 

Клучно е кога учите да сурфате да можете да ги забележите и поправите овие типични грешки. Загрејте се пред да сурфате и избегнувајте премногу силно да се туркате ако вашето тело не може да се справи со тоа. Сурфањето бара многу сила, рамнотежа и издржливост. Ќе возите бранови надвор за кратко време ако вежбате често и не одвојувате време.